За някои хора карането на колело е начин да бъдат във

...
За някои хора карането на колело е начин да бъдат във
Коментари Харесай

Какви са плюсовете на електрическите велосипеди

За някои хора карането на колело е метод да бъдат във форма, до момента в който за други - да се придвижват из града или планината. С каквато и цел да въртим педалите, сигурни сме, че най-малко един път всеки се е замислял съществено дали да не замени положителния остарял велосипед с електрически - дали поради грижа към природата, дали от модата, която електрическите автомобили към този момент подкараха зад себе си, или просто от любознание. А също като и при електрическите автомобили, и при електрическите велосипеди има както плюсове, по този начин и минуси.
 Карането на колело - доста повече от метод за напредване
Карането на колело - доста повече от метод за напредване

Натоварва тялото, разтоварва мозъка

И тук още веднъж хората са разделени на две групи - едните ги използват и, надлежно, ги пазят, до момента в който другите дори не желаят да чуят за нещо друго от обичайното колело. Факт е обаче, че електрическите велосипеди набират все по-голяма известност. В огромните градове даже можем да си наемем едно, с цел да покараме и с цел да се убедим сами дали е за нас.

ПЛЮСОВЕТЕ

Бързо, по-бързо

Първото преимущество, което усещаме още с качването на електрически велосипед, е ускорението. Според равнището на подкрепяне, което изберем, елементарно ще имаме по-бързо ускоряване спрямо конвенционалното колело.
 Снимка 665315

По-лесно развиваме по-висока скорост, а по този начин се придвижваме и по-бързо - нещо идеално за хората, които желаят да изминат по-големи дистанции за по-кратко време.

...но не чак толкоз бързо

Максималната скорост при множеството електрически колела е лимитирана до 25 км/ч. Е, бихме могли да се движим и по-бързо, само че до тази скорост ще получаваме помощ от електрическия мотор. Разбира се, има и колела, които поддържат и по-висока скорост, само че за тях би трябвало регистрация и удостоверение за ръководство.

По-далече

Повечето електрически велосипеди предлагат пробег, който изобщо не е за подценяване. При всеобщите модели той е от 20 до около 100 км с едно зареждане. Естествено, с по-голямата батерия и при по-малкото подкрепяне може да очакваме и да изминем и повече разстояние. Има и някои модели като Flluid 2 на FUELL да вземем за пример, които с едно зареждане изминават до 360 км, което може да звучи нереално, само че е реалност. 
 Снимка 664784

По-лесно

Големият плюс на електрическите колела е, че човек сам избира какъв брой тъкмо да му оказва помощ в карането електромоторът. Ако желаеме да стигнем до работа бързо и да не се изпотим, разчитаме на електрическото колело, и то без изобщо да се замисляме. Хълмовете в планината и стръмните улици в града също ще са една концепция по-лесно преодолими.

Ако обаче желаеме да поддържаме форма и разчитаме на колелото да изразходим тортата, която сме си разрешили на обяд, то може да въртим педалите толкоз крепко, колкото и на конвенционалното колело - зависи от задачите ни. 

...и с по-малко старания за повече завършения

Важно е да уточним, че велосипедът с батерия не изключва въртенето на педалите. Повечето електрически колела имат между три и пет степени на подкрепяне. Ако изберем най-ниската, пробегът ни ще бъде по-голям, само че ще би трябвало да разчитаме повече на краката си. Да, най-високите степени на подкрепяне ще свършат цялата работа вместо нас, само че това ще е за сметка на изминатото разстояние, което ще се редуцира съвсем на половина.

Но пък е значимо, че в сериозни моменти силата на електромотора ще намали натоварването в мускулите и ставите. Което значи, че ще стигнем по-далече и ще вземем повече от пътешествието, в което сме се впуснали. Или най-малкото - по-бързо ще се възстановим за идващото, написа BikeRadar.
 Снимка 665312

МИНУСИТЕ

По-голяма първична инвестиция

И без да съпоставя цени, на всеки му е ясно, че всеобщите електрически колела са по-скъпи от стандартните. Ако за сума към 500 лева можем да си вземем обикновено колело, то за електрическо тези пари няма да ни стигнат и за половината от цената му.

По-скъпа поддръжка

Всеки, който е карал колело, знае, че от време на време може и с подръчни средства или с голи ръце да направи бърз ремонт или корекция, без това да му коства нищо или съвсем нищо.
 Снимка 665311

При електрическите колела обаче това не може и да не е по този начин, тъй като има доста повече характерни елементи, които желаят замяна и костват значително пари.

По-тежко

Заради електромотора, батерията и другите значими елементи електрическите колела тежат доста повече от елементарните. Според Kalkhoff, елементарните колела тежат сред 10 и 15 кг, до момента в който електрическите доближават от 20 до 30 кг., т.е. двойно по-тежки.
 Мейвис Патерсън - 85-годишната жена, която не се тормози да кара колело хиляди километри
85-годишната жена, която не се тормози да кара колело хиляди километри

Тъжната, само че забележителна история на една шотландка

Ограничен пробег

При елементарните колела можем да въртим педалите и да стигнем толкоз надалеч, колкото силите и краката ни устоят. При електрическите не е тъкмо по този начин, тъй като когато батерията се изтощи, към този момент не получаваме подкрепяне. Разбира се, и при тях можем да продължим да въртим педалите, само че тогава просто ще караме доста по-тежко колело, което сигурно ще ни измори повече.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР